Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats, wat is dat? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten. En het zijn juist die eiwitten die je best lastig binnenkrijgt als je geen vlees eet. Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo en en een snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta. Nu is het tijd voor Vietnamse Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo!
Báhn mì zijn mijn nieuwe lievelingsbroodjes. Deze van oorsprong Vietnamese lekkernij geserveerd op Frans stokbrood vind je in allerlei soorten terug bij de Vietnamse straatverkopers. Wat er altijd opzit zijn zoetzure groenten en iets van vlees, vis of tofu. Eerder maakte ik al deze heerlijke Báhn mì met tofu en hoisinmayonaise en nu vond ik het tijd om de sojavrije Pulled Oats ster van de show te maken. Het resultaat is een lekker pittig broodje met romige srirachamayo en zoetzure groente, lekker!
Wat heb je nodig voor 4 Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo?
Voor de zoetzure groente
- 100 gram julienne wortelreepjes
- 10 radijsjes
- 1 komkommer
- 2 eetlepels suiker
- 1/2 theelepels zout
- 3 eetlepels (rijstwijn)azijn
Voor de Pulled Oats
- 3 teentjes knoflook
- 1 bakje Pulled Oats naturel
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel srirachasaus
- rasp en sap van 1/2 limoen
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 rustiek stokbrood
- verse koriander
Voor de srirachamayo
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels srirachasaus
Hoe maak je deze licht pittige Báhn mì?
1. Start met het maken van de zoetzure groenten: snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de komkommers zonder de zaadlijsten in dunne reepjes. Meng de wortel, de radijsjes en de komkommer in een schaal met de suiker, het zout en de azijn. Laat minimaal 10 minuten staan.
2. Meng in een steelpannetje op laag vuur de vissaus met de srirachasaus, de rasp en het sap van de limoen en de basterdsuiker totdat de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur.
3. Verwarm wat zonnebloem- of sesamolie in een koekenpan en fruit hierin kort de (fijngesneden of geperste) knoflook. Voeg dan de Pulled Oats toe en bak zo’n 4-5 minuten. Snijd de bosuitjes in de tussentijd in dunne ringetjes en voeg de helft van de ringetjes vlak voor het einde van de baktijd toe aan de Pulled Oats.
4. Haal de Pulled Oats van het vuur en voeg de sriracha-limoensaus toe. Roer kort door.
5. Maak de srirachamayo door de sriracha en de mayonaise te mengen.
6. Snijd het stokbrood vervolgens in 4 stukken en snijd ze open. Snijd ze niet helemaal door! Smeer ieder broodje aan beide binnenkanten in met srircachamayo en vul elk broodje met de Pulled Oats met saus en de (uitgelekte) zoetzure groente.
Serveer de Báhn mì met Pulled Oats met de rest van de srirachamayo en de verse koriander.
Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.
0 reacties