Tijd voor pannenkoeken! Hier in huis is het altijd tijd voor pannenkoeken, ik kan ze simpel gezegd gewoon iedere dag eten. Je vindt ook inmiddels al best wat recepten voor pannenkoeken op mijn site, zoals deze pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone, deze megafluffy ricottapannenkoekjes en deze cinnamon pancakes. Maar wat mij betreft, is het altijd tijd voor een nieuw recept en dat zijn deze overheerlijke chocolate chip pancakes!
Echt, deze pannenkoekjes wil je maken: zo simpel, zo fluffy en zo lekker. Wat mij betreft de ideale start van het weekend. Probeer maar!
Wat heb je nodig voor deze heerlijke Chocolate chip pancakes (10 – 12 stuks)?
- 3 eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 150 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel poedersuiker
- 210 ml melk
- 3 – 4 eetlepels chocoladedruppels (ik gebruikte zowel melk als puur)
- peper en zout
- olijfolie, om in te bakken
Hoe maak je deze heerlijke, fluffy pancakes?
- Scheid de eieren: houd de 3 eidooiers apart.
- Mix de eiwitten op hoge snelheid in de mixer totdat ze stijf zijn. Laat even staan.
- Mix in een andere kom het bakpoeder met de bloem, de kaneel en de poedersuiker. Voeg de melk, de eidooiers en de chocodruppels toe.
- ‘Vouw’ de eiwitten met een spatel heel voorzichtig door het beslag, je wil dat de eiwitten zo luchtig mogelijk blijven.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Schep steeds met een grote opscheplepel een hoopje beslag in de pan. Wacht totdat je bubbels ziet aan de bovenkant en draai dan het pannenkoekje om. Doe dit tot het beslag op is.
- Serveer de chocolate chip pancakes met maple syrup of poedersuiker.
0 reacties