Gezond bananenbrood

13 sep 2017 | Lunch, Ontbijt, Zoet

Het werd weer eens tijd voor een gezond tussendoortje op de site! En wat wil het toeval? Ik kreeg een heel mooi recept voor bananenbrood in mijn mailbox. Sinds enige tijd drink ik namelijk eiwitshakes. Na het sporten en soms tussendoor. Mijn eiwitschakes koop ik bij Fitshe, een Nederlands bedrijfje waar je terecht kunt voor eiwitshakes (vegan en niet-vegan) en eiwitrepen. En dus krijg ik weleens mail van hen, met daarin lekkere recepten. Zo ook gezond bananenbrood.

Omdat ik nog op zoek was naar iets lekkers en makkelijks om mee te nemen naar m’n werk besloot ik om dat recept voor bananenbrood eens te maken. Maar helaas, ik had veel van de ingredienten niet in huis en ik had nog minder zin om boodschappen te doen. Het regende pijpenstelen. Dus verving ik het een en ander uit het recept door ingrediënten die ik wel in huis had. En daaruit ontstond een heel lekker, gezond bananenbrood. Supersimpel om te maken en makkelijk om in te vriezen of mee te nemen naar werk. Dus op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Zoek niet verder!

bananenbrood

Wat heb je nodig voor dit gezond bananenbrood?

  • 2 bananen (zo rijp mogelijk)
  • 3 grote eetlepels pindakaas (ik gebruikte de smooth-variant van Whole Earth)
  • 2 eieren
  • 2 schepjes vanille eiwitpoeder van Fitshe (dit is optioneel en te vervangen door 1/2 eetlepel vanillearoma)
  • 70 gram volkorenmeel + nog wat extra om te bestuiven
  • 30 gram amandelmeel
  • 100 ml haver- of amandelmelk (ik gebruike havermelk)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

bananenbrood

Hoe maak je dit gezonde tussendoortje?

1. Verwarm de oven voor op 165 graden.

2. Prak de bananen fijn. Doe ze vervolgens in een (mixer)kom.

3. Vet een cakevorm in met boter. Schep daarna een eetlepel (of iets meer) volkorenmeel in de vorm en draai ‘m rond. Zorg dat de hele vorm bedekt is met een dun laagje meel. Tik de overtollige hoeveelheid meel uit de vorm. Dit laagje meel zorgt straks voor een krokant korstje.

4. Voeg de eieren en de pindakaas toe (en het vanillearoma als je dat gebruikt) en laat de mixer op lage snelheid draaien.

bananenbrood

5. Voeg in een andere kom het eiwitpoeder, het volkorenmeel, het amandelmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel bij elkaar. Schep daarna deze droge mix door de banaan-ei-mix.

6. Schenk als laatste de melk bij het deeg en laat de mixer nog even draaien.

7. Schenk nu het deeg in de cakevorm en zet het gezond bananenbrood in de oven.

8. Bak het brood in 45 minuten gaar en laat het daarna kort afkoelen in de vorm. Stort het daarna op een rek. Serveer nog warm met wat boter of pindakaas of eet het zo op.

bananenbrood

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

4 Reacties

  1. Lianne

    Oh, ideaal zo’n tussendoortje voor mee naar het werk. Lekker met pindakaas erin! ♥

    • JoorKitchen

      Precies 🙂 Ik neem dit bananenbrood ook mee naar m’n werk, superlekker!

  2. Lianne

    Oh, ideaal zo’n tussendoortje voor mee naar het werk. Lekker met pindakaas erin! ♥

    • JoorKitchen

      Precies 🙂 Ik neem dit bananenbrood ook mee naar m’n werk, superlekker!

Een reactie versturen