PSSSST, HOT HONEY 😍
Ja jij 😉 Nee, deze heerlijkheid die van de honinglepel afdruipt, dat is hot honey En als je dit eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit anders meer. Over je avo-sandwich, over ei, over vlees, over van alles en nog wat. Deze ‘hete honing’ wordt jouw nieuwe favo dipsaus, drizzle-finish en garnering. Echt waar. Probeer ‘m bijvoorbeeld eens over deze plaattaart of over deze pita’s met krokante aubergine.
En check hieronder eens hoe makkelijk dit te maken is!
Wat heb je nodig voor 1 potje hot honey?
200 ml honing
2 teentjes knoflook
2 theelepels chilivlokken
1 eetlepel wittewijnazijn
snufje zout
Hoe maak je deze heerlijke honing?
- Snijd de knoflookteentjes in dunne schijfjes en doe ze samen met de honing en de chilivlokken in een steelpannetje.
- Verwarm op laag vuur totdat de honing begint te borrelen. Zet dan het vuur zo laag mogelijk en laat nog een minuut of 5 zachtjes borrelen.
- Haal vervolgen van het vuur af en roer de wittewijnazijn en het snufje zout erdoor. Giet in een klein (schoon!) potje en laat afkoelen.
- Je kunt de hot honey na afkoelen meteen gebruiken óf nog een tijd laten staan zodat de smaken extra in kunnen trekken.
0 reacties