Ik ben voor de dames altijd op zoek naar recepten die makkelijk zijn, die ze lekker vinden én die ook nog enigszins voedzame gerechtjes opleveren. Deze keer: kidsproof pannenkoeken met spinazie, ook al ‘dinosaurus-pannenkoekjes’ of Shrek-pancakes genoemd 😀
De dames zijn fan van pannenkoeken. Logisch, ze zijn lekker zacht, happen makkelijk weg en de gemiddelde pannenkoek smaakt toch ietsje zoeter dan een volkoren boterham. Om de pannenkoekjes die de dames krijgen toch ietsje voedzamer te maken, gebruik ik boekweitmeel (geen gluten en meer voedingsstoffen) en voeg ik een handje spinazie toe. Onze dames vinden ze heerlijk en merken niet dat er spinazie inzit.
Serveer de ‘dinosaurus-pannenkoekjes’ warm of koud of vries ze in nadat ze afgekoeld zijn. Bij ons gaan ze zo uit de vriezer mee in de luiertas (uiteraard met een bakje eromheen 😉 ) en zijn ze ontdooid op het moment dat de dames trek krijgen!
Wat heb je nodig voor 4 kidsproof pannenkoeken met spinazie?
- 1 ei
- 100 gram boekweitmeel
- 120 ml (haver)melk
- 1/2 theelepel kaneel
- handje verse spinazie
- olie om in te bakken
Hoe maak je deze lekkere ‘dinosaurus-pannenkoekjes’?
- Doe het ei samen met het meel, de havermelk, de kaneel en de spinazie in een hoge (maat)beker. Gebruik een staafmixer om alles te mixen tot een beslag. Dit beslag wordt redelijk dik. Wil je het vloeibaarder? Voeg dan extra melk of water toe.
- Bak de kidsproof pannenkoeken met spinazie af in een kleine koekenpan met daarin olijfolie. Gebruik eventueel een deksel op de pan om de bovenkant van de pannenkoekjes sneller te laten stollen zodat je de pannenkoekjes om kunt draaien.
- Serveer de ‘dinosaurus-pannenkoekjes’ warm of koud of vries ze in nadat ze afgekoeld zijn. Bij ons gaan ze zo uit de vriezer mee in de luiertas (uiteraard met een bakje eromheen 😉 ) en zijn ze ontdooid op het moment dat de dames trek krijgen!
0 reacties