Oh jongens! Ik heb een nieuwe liefde 🙂 Mashed avocado is z’n naam en ik heb ‘m leren kennen in een lunchtentje in Maastricht. Gelukkig is ‘de man’ niet jaloers, dus ik kan er volop van genieten! Mashed avocado is eigenlijk niets anders dan geprakte avocado, op smaak gebracht met wat peper en zout en eventueel nog wat limoensap. Maar lekker dat het is! Zeker als je ‘m zoals ik combineert met een gepocheerd eitje.
Ik besloot daarom op dit lekkere lunchgerechtje van avocado met jullie te delen. Ook al is het niet echt een recept en hoef je weinig handelingen te verrichten. Hoewel, het gepocheerde eitje maken is best nog wel een uitdaging. Laat je dus niet ontmoedigen als het niet meteen lukt. Gewoon nog een keer proberen. Enjoy!
Wat heb je nodig voor mashed avocado voor 2 personen?
- 2 avocado’s, rijp
- sap van 1/2 limoen
- 2 sneeën brood
- zout en peper
- 2 eieren
- eventueel kiemgroente van rode kool
Ook nodig
- huishoudfolie
- klein bakje
Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?
1. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe het in een kommetje.
2. Schenk het limoensap over de avocado’s, op die manier worden de avocado’s niet bruin.
3. Prak de avocado’s met een vork totdat je een grove moes hebt. Breng op smaak met ruim zout en peper.
4. Maak nu de gepocheerde eieren. Die hiervoor een stukje huishoudfolie in een bakje. Vet de folie een beetje in met olie en breek 1 ei daarin. Knoop de huishoudfolie samen zodat het ei in een soort afgesloten zakje zit. Doe dit ook met het andere ei.
5. Breng in een medium pan water aan de kook.
6. Als het water kookt, hang dan de zakjes met eieren in het water. Laat de eieren 3-4 minuten in het kokende water. Zet het vuur niet lager!
7. Verdeel de mashed avocado over de 2 sneeën brood.
8. Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit de huishoudfolie en leg de eieren voorzichtig op de mashed avocado. Breng ook de eieren op smaak met peper en zout.
Serveer de mashed avocado eventueel met wat kiemgroenten. Meteen opeten!
Er bestaat een geweldig hulpmiddeltje voor het nooit meer laten mislukken van je gepocheerde eitje: de poach pod (https://www.fusionbrands.com/products/poachpod). Het zijn ‘zakjes’ van siliconen die je licht invet en waar je vervolgens je eitje in doet. Vijf minuten in een pan met kokend water (en de deksel erop) en je hebt een perfect gepocheerd ei. Ik kan niet zonder. Te koop in de kookwinkel.
Oeh, goeie tip! Ik bestel ‘m gelijk 😀 Altijd fijn, handige hulpmiddeltjes. Thanx!