Sommige ‘recepten’ zijn te simpel voor woorden, maar toch wil ik ze je niet onthouden. Een ander kan zomaar eens aan een combinatie of manier van serveren denken waar jij nog nooit aan gedacht hebt. Zoals hier. Iedereen kent de combinatie tomaten, basilicum, mozzarella. Maar in deze simpele tomatensalade met burrata maak ik die combinatie net iets anders. Vooral door de snijdwijze.
Ik geloof er namelijk heilig in dat het oog ook mee-eet. Als iets er niet lekker uitziet op het bord, smaakt het ook meteen minder lekker. Probeer maar eens een bord vol wit eten (aardappelpuree, kipfilet, bloemkool en een kaassausje): dat ziet er echt minder lekker uit dan zoeteaardappelpuree, kipfilet, broccoli en een tomatensausjes en verse kruiden. Of check eens deze heerlijk gekleurde broodjes of deze vrolijk gekleurde sandwiches.
Dus mijn tip voor dit bordje heerlijkheid: zoek verschillende kleuren tomaten, snijd ze op zoveel mogelijk verschillende manieren, laat sommige tomaatjes zelfs heel en gebruik verse kruiden. Dan krijgt zo’n simpel gerechtje ineens een heel luxe uitstraling. Probeer maar!
Wat heb je nodig voor deze simpele tomatensalade met burrata (2 personen)?
- 250 gram verschillend gekleurde cherrytomaatjes
- 2 kleinere trostomaten
- 1 bol burrata
- 1 bosje verse basilicum en eventueel verse oregano
- olijfolie extra vierge
- peper en zout
Hoe maak je deze makkelijke salade?
- Snijd de tomaten op verschillende manieren: in de lengte, in de breedte, maak er plakjes van of laat ze heel.
- Verdeel de tomaten over een groot bord, wissel een beetje af in kleur en snijdwijze.
- Breng op smaak met flink wat zout en peper.
- Snijd de burrata doormidden en leg de twee helften met de snijkant naar boven op het bord.
- Verdeel de verse kruiden en wat olijfolie extra vierge over het bord en klaar!
0 reacties