Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op pannenkoeken. Ik heb inmiddels al meerdere recepten op het blog staan (zoals deze american pancakes en deze pannenkoekjes van amandelmeel en speltbloem). Het liefst eet ik ze iedere dag. Als ontbijt, lunch en avondeten welteverstaan. Toch eet ik ze in de praktijk eigenlijk nauwelijks. ‘De man’ is er geen fan van helaas. Hoewel hij pannenkoekjes bij het ontbijt nog kan waarderen. Als avondeten moet ik ze niet op tafel zetten. Maar deze blueberry pancakes waren meteen een schot in de roos. En als toetje na het avondeten mochten ze wel 🙂
Eigenlijk vind ik warm fruit niet te eten. Fruit moet voor mij namelijk fris en licht smaken, dat is warm fruit niet (vind ik). Maar omdat iedereen altijd zo lyrisch is over blueberry pancakes vond ik dat ik het eens een kans moest geven. En ik moet je zeggen, het lichte zuurtje van de bosbessen doet het heel goed met het zachte beslag en de zoete agavesiroop. Die laatste moet je er echt overheen doen vind ik. Probeer maar, dan weet je waarom. Enjoy!
Wat heb je nodig voor ongeveer 10 lekkere blueberry pancakes?
- 65 gram bloem
- 2 theelepels baking soda
- 1/8 theelepel zout
- 1/2 eetlepel suiker
- 1 ei
- 180 ml (amandel)melk
- 60 ml yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 gram bosbessen
- olie
Hoe maak je dit speciale ontbijtje?
1. Mix in de ene kom de bloem met de baking soda, het zout en de suiker. Mix in een andere kom de ei met de (amandel)melk en het vanille-extract.
2. Mix vervolgens de droge mix door de natte mix. Dit kun je met de hand doen of met de keukenmachine.
3. Voeg de yoghurt toe en mix goed door.
4. Roer als laatste de bosbessen voorzichtig door het beslag. Zorg dat ze niet breken.
5. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
6. Schep per pannenkoekje een opscheplepel beslag in de pan. Let op: dit is een best slap beslag, totdat het verhit wordt. De pannenkoekjes lopen flink uit. Je kunt ze eventueel met een spatel nog wat meer in vorm ‘shapen’.
7. Bak de pannenkoekjes totdat je aan de bovenkant bubbels ziet ontstaan. Als het goed is, worden de pancakes wat dikker als ze verwarmd worden. Het duurt ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant bubbelig en droog is.
8. Draai de pancakes om en bak de andere kant nog 1 minuut.
9. Doe dit totdat het beslag op is.
Serveer de blueberry pancakes met agavesiroop en eventueel nog wat overige bosbessen.
ik heb het recept uitgeprobeerd en vond het helemaal niet lekker. Te veel baking soda misschien? Of was het de yoghurt die het wat zurig maakte? Jammer, niet voor herhaling vatbaar.
Hi Maria,
Wat jammer dat je de pancakes niet lekker vond. Uiteindelijk is dit niet een heel zoet recept, want idd meerdere wat zurige ingredienten. Heb je de bosbessen trouwens los geproefd? Als die heel zuur waren, wordt het geheel misschien wat te zuur voor je smaak. Ik vind dat altijd wel lekker, maar smaken verschillen natuurlijk 🙂