Kwarkbolletjes van Hüttenkäse

27 mrt 2018 | Lunch, Ontbijt

Enkele jaren geleden deed ik mee aan de insidersclub van Chicks Love Food. We werden uitgedaagd om recepten te bedenken met Hüttenkäse. Het beste, meest toegankelijke recept dat we bedachten, kreeg een plekje op de site van deze chicks. Dit recept won toen niet, maar deze kwarkbolletjes van Huttenkase zijn wel briljant lekker. Zeker als je ze – bijvoorbeeld voor Pasen – combineert met lemon curd en clotted cream.

Deze lekkere kwarkbolletjes staan heel snel op tafel en zijn ook nog eens superfeestelijk. En ze zijn ook nog eens lekker luchtig en zacht, met dank aan de Huttenkase. Dus, waar wacht je nog op? Zet ze snel op tafel, enjoy!

kwarkbolletjes

Wat heb je nodig voor 9 heerlijke kwarkbolletjes van Hüttenkäse?

  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram bloem
  • 150 gram krenten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

kwarkbolletjes

Hoe maak je deze heerlijke kwarkbolletjes met homemade aardbeienjam?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Voeg nu de Hüttenkäse, de vanillesuiker, de eieren en de olie samen in een kom en mix het tot een geheel. De Hüttenkäse blijft nog in brokjes zichtbaar in deze mix, maar geloof me, hier is straks in de kwarkbolletjes niets meer van te zien.

3. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toe en kneed goed door met de mixer. Dit blijft een best nattig deeg, voeg geen extra bloem toe!

4. Roer als laatste de rozijnen door het deeg. Zorg dat ze goed verdeeld zijn.

kwarkbolletjes

5. Verdeel nu het deeg in bolletjes over de bakplaat. Ik deed dat met twee lepels. Je kunt – als je dat lekker vind – nog een kleine theelepel suiker over ieder bolletje strooien zodat je straks kwarkbolletjes met zo’n lekker suikerbovenkantje hebt.

6. Zet de bolletjes vervolgens voor 20 minuten in de oven. Draai 5 minuten voor het einde de bakplaat om, zodat alle bolletjes overal dezelfde hoeveelheid hitte hebben gehad.

Serveer de kwarkbolletjes met homemade lemoncurd, wat overgebleven huttenkase. Ook lekker met dikgeslagen slagroom.

kwarkbolletjes

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Carla

    Hallo Joor, ik mis de hoeveelheid olie in de ingredientenlijst

Een reactie versturen