Kerstsalade met brie en chili-pecannoten

20 dec 2018 | Feestdagen

Ieder kerstmenu heeft een makkelijk te maken salade nodig. Maar dat betekent niet dat die salade dan naar niks moet smaken. Dat bewijst deze kerstsalade met brie en chili-pecannoten wel. De pittig gebakken en geroosterde pecannoten zijn de ster van deze salade, hoewel de zoete cranberries ook wel veel doen voor de smaak. Homemade honing-mosterddressing erbij en klaar is Kees!

Deze salade is onderdeel van het anders-dan-anderskerstmenu dat deze week nog op het blog komt te staan!

kerstsalade brie met chili-walnoten

Wat heb je nodig voor deze kerstsalade met brie en chili-pecannoten voor 4 personen?

  • 1 grote zak rucola
  • 100 gram brie
  • 100 gram pecannoten
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels honing
  • handje gedroogde cranberries
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge + wat extra
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 – 3 theelepels honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • peper en zout

kerstsalade brie en chili-walnoten

Hoe maak je deze kerstsalade?

1. Maak als eerste de dressing door de 3 eetlepels olijfolie extra vergine te mengen met de mosterd, de wittewijnazijn en 2 theelepels honing. Breng op smaak met peper en zout en proef: is de dressing te zuur? Voeg dan nog wat honing toe. Is de dressing te zoet? Voeg dan nog wat extra azijn of mosterd toe.

2. Was de rucola en doe in een kom.

3. Zet een kleine, droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg de pecannoten toe. Rooster ze een paar minuten totdat ze bruin zijn en lekker beginnen te ruiken. Voeg vervolgens de chilipeper toe, roer snel door, zet het vuur uit en voeg de 2 eetlepels honing toe. Beweeg de pan zodat alle pecannoten door de honing heenglijden, Zet de pan weg.

4. Maak de dressing op door de helft van de dressing door de rucola te mixen. Voeg de cranberries en in stukken gesneden brie toe, verdeel de chili-pecannoten erover en geef de rest van de dressing er los naast.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen