Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

21 nov 2021 | Feestdagen, Zoet

Oh my! Ik heb nu zoiets lekkers voor jullie! Echt waar, deze koeken willen jullie niet missen. Het zijn de Levain cookies uit het nieuwste bakboek van Food From Claud Nine ‘Zoet deeg’ maar dan met een kleine JoorKitchentwist!

Ik volg Claudia en haar foodblog al een tijd en verlekker me altijd aan het prachtige foto’s en haar heerlijke creaties. Echt waar, alles wat Claudia plaatst, maakt en bedenkt ziet er zo lekker uit! Dus toen ik werd uitgenodigd voor de lancering van haar tweede bakboek Zoet Deeg repleyde ik volgens mij binnen 5 minuten om te zeggen dat ik aanwezig zou zijn 🙂 Helaas gooide een zieke dreumes roet in het eten, maar het bakboek viel hier gelukkig op de mat.

En toen begon het lastigste gedeelte: kiezen wat ik eruit zou gaan maken… Ik kon werkelijk niet kiezen tussen alle heerlijke taarten, koeken, cakes en meer! Echt, iedere bladzijde die ik omsloeg, liet weer een ander magnifiek baksel zien. Dus liet ik mijn voorraadkast bepalen wat ik zou gaan maken: voor de Levain cookies had ik alles in huis, behalve de amandelen. Dus gaf ik graag een Sinterklaastwist aan deze heerlijke cookies en werden het Levain cookies speciaal voor Sinterklaas! Het proberen echt waard!

Zelf dit prachtige boek bestellen? Dat kan hier!

Levain cookies 2

Wat heb je nodig voor 10 Levain cookies?

  • 225 gram ongezouten roomboter, koud
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 120 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 gram zout
  • 430 gram tarwebloem
  • 15 gram maizena
  • 10 gram bakpoeder
  • 300 gram chocoladepepernoten, grof gehakt
Levain cookies 3
Levain cookies 4

Hoe maak je deze heerlijke dikke koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker in een keukenmachine met de platte menghaak tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe, wacht met het toevoegen van het tweede ei tot het eerste helemaal is opgenomen.
  3. Meng in een andere kom het zout met de bloem, de maizena en het bakpoeder.
  4. Voeg vervolgens de droge mix toe aan de natte mix en meng kort, totdat je een los deeg hebt.
  5. Roer er dan de grofgehakte chocoladekruidnoten doorheen.
  6. Maak vervolgens met je handen ballen van 125 – 130 gram en leg er 5 zover mogelijk uit elkaar op de bakplaat. Druk de ballen niet plat! Ze lopen sowieso nog uit en zo blijven de koeken hun kenmerkende dikte houden.
  7. Bak de koeken 12 minuten in de oven. Haal ze daarna met bakplaat en al uit de oven, laat kort afkoelen en schuif ze dan voorzichtig op een afkoelrek.
  8. Bak de andere koeken op dezelfde manier af. Je kunt de koeken maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking bewaren.
Levain cookies 4
Levain cookies
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen