Na het succes van mijn vorige crumble (deze crumble met zacht fruit en passievrucht vond ik het tijd voor een nieuwe versie! En wel eentje speciaal voor Sinterklaas 🙂 Dat werd deze bijzondere sinterklaascrumble met koffiemascarpone!
Koffie en kersen is sowieso altijd een goed idee (ik maakte al eerder deze heerlijke speculoostiramisu met kersen voor Brenda Kookt en dat was een hit. Tijd dus voor een JoorKitchen-versie! Door speculaasjes en spceculaaskruiden toe te voegen aan deze crumble, vond ik hem wel geschikt voor Sinterklaas. Maar ook na de Sinterklaastijd is dit een heerlijk toetje. Snel proberen dus!
Wat heb je nodig voor deze sinterklaascrumble met koffiemascarpone voor 4 personen?
- 125 gram diepvrieskersen (niet ontdooid!)
- 2 eetlepels suiker
- 1/8 theelepel zout
- 1,5 theelepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel vanille-essence
Voor de crumble
- 7 speculaasjes
- 50 gram (haver)meel
- 1/8 theelepel zout
- 75 gram boter
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
Voor de koffiemascarpone
- 100 gram mascarpone
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1-2 eetlepels espresso
Extra benodigd: 4 ramekinschaaltjes
Hoe maak je dit lekkere Sinttoetje?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de ramekinschaaltjes in met een klein beetje boter.
2. Meng de bevroren kersen met de suiker, het zout, de speculaaskruiden, de maizena en de vanille-essence. Verdeel het mengsel daarna over de ramekins.
3. Maak de crumble door de speculaasjes te breken. Dat doe je het snelste door ze in een dikke plastic zak te doen en er met een pan op te drukken. Meng ze vervolgens met het meel, het zout, in stukjes gesneden boter, de suiker en de speculaaskruiden. Meng goed met je handen totdat je een soort nat zand hebt. Verdeel het mengsel daarna over de ramekins.
4. Bak de Sinterklaascrumble daarna 20-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat kersenmix bubbelt.
5. Maak in de tussentijd de koffiemascarpone door de mascarpone los te kloppen. Meng het dan met poedersuiker en espresso. Voeg meer suiker toe als je de mascarpone niet zoet genoeg vindt.
Serveer de Sinterklaascrumble met koffiemascarpone warm.
0 reacties