Zelfgemaakte chocolademelk kan niet ontbreken tijdens deze kerstperiode vind ik. Dit warme drankje hoort wat mij betreft echt bij deze tijd. En zeg nou zelf? Wat is er nu lekkerder dan warme chocolademelk met slagroom en eventueel marshmallows? Ik zou het niet weten.
Zelf chocolademelk maken is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Als je onderstaand recept volgt, heb je een heerlijke, fluweelzachte chocolademelk in handen die niet te zoet is en die naar echte chocola smaakt. En je kunt je warme drankje helemaal stylen zoals jij wilt: met slagroom en marshmallows, met alleen slagroom, met wat extra chocoladeschaafsel eroverheen. En wil je echt een goede kick krijgen? Vervang dan het kaneel door espressopoeder – gegarandeerd een succes. Enjoy!
Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte chocolademelk voor 4 personen?
- 800 ml volle melk
- 200 gram pure chocolade, in stukken
- 1/2 eetlepel maple syrup
- 1 eetlepel maizena
- 1/2 theelepels kaneel
- snufje zeezout
- eventueel: slagroom
- eventueel: marshmallows
Hoe maak je zelf chocolademelk?
1. Verwarm 600 ml melk in een steelpannetje.
2. Voeg vervolgens de chocolade toe op het moment dat de melk warm is. Roer voorzichtig door totdat alle chocolade is opgelost en je chocolademelk hebt.
3. Roer ondertussen de eetlepel maizena door de overige melk. Zorg dat de maizena goed opgelost is.
4. Roer daarna het maizenapapje door de warme chocolademelk en laat de melk warm worden (niet koken!).
5. Voeg vervolgens de maple syrup, de kaneel en het snufje zeezout toe. Wil je extra fluffy chocolademelk? Laat ‘m dan afkoelen en gebruik vervolgens een melkopschuimer om de chocolademelk op te schuimen!
6. Serveer de chocolademelk meteen en maak ‘m af met slagroom en marshmallows.
0 reacties