Yes! Ik deed weer mee aan de #swiepswapswoep van Mandy and More! Die leukerd doet dit inmiddels voor de zoveelste keer en deze keer deden er nóg meer mensen mee. Begrijpelijk, want koken van het blog van iemand anders is gewoon echt leuk! Ik mocht deze keer koken van het bijzonder mooie blog van Annemiek van Leven als god in Frankrijk en koos voor dit bananenbrood met courgette en chocola.
Annemiek en haar man gaan spannende tijden tegemoet. Binnenkort emigreren ze namelijk naar – hoe kan het ook anders – Frankrijk! Superspannend! Je kunt hun avonturen volgen via Annemieks blog, echt een aanrader!
Van de website koos ik voor dit recept voor courgette-bananenbrood. Ik bleek namelijk alles in huis te hebben én de bananen uit de fruitschaal waren nog net niet bruin. Ideaal dus voor bananenbrood. Ik paste het recept een klein beetje aan door er andere kruiden, een beetje suiker en chocolade aan toe. Omdat, nou ja gewoon daarom! Voor mij hoeft dit bananenbrood niet per se heel gezond te zijn 😊 Lekker is ie wel – ik zou ‘m maar snel proberen als ik jullie was!
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met courgette en chocola?
- 4 rijpe bananen, let op, houd 1 banaan achter, die gaat bovenop
- 4 eieren
- 1 tl koekkruiden
- 80 g amandelmeel
- 70 gram havermeel (ik maal gewoon havermout fijn)
- 2 tl bakpoeder
- 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker + extra om eroverheen te strooien
- 50 gram gemengde zaden, bv lijnzaad, zonnenbloempitten en sesamzaad
- 500 gram grof geraspte courgette, druk het vocht er goed uit en droog met keukenpapier
- 100 gram ongebrande walnoten, grof gesneden
- 100 gram pure chocolade, in stukjes gesneden
Extra nodig: springvorm van 18cm
Hoe maak je dit lekkere bananenbrood?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.
2. Maal 3 bananen fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
3. Voeg dan de eieren en de koekkruiden toe en mix het tot een glad geheel.
4. Spatel vervolgens het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, de suiker en de zaden erdoorheen.
5. Spatel de geraspte (uitgelekte) courgette, de walnoten en de chocolade erdoor.
6. Doe dan het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
7. Snij de laatste banaan in de lengte door en druk deze licht in het beslag zodat je de banaan nog ziet als het bananenbrood gebakken is, dus niet te diep. Verdeel er nog 1 eetlepel suiker overheen zodat de bovenkant mooi karameliseert in de oven.
8. Bak het bananenbrood 70 minuten en prik hem dan in met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is het brood gaar. Anders nog 5 minuten langer bakken en opnieuw prikken.
Laat het bananenbrood met courgette en chocola vervolgens afkoelen op een rooster, haal dan uit de springvorm en serveer meteen.
0 reacties