Ei in avocado

27 mei 2017 | Ontbijt, Vegetarisch

Soms word je van kleine gerechtjes heel erg gelukkig. Dat gebeurde mij nadat ik dit receptje voor het eerste probeerde. Ik ben gek op ei en ik ben gek op avocado (dat kun je onder andere zien aan dit lekkere recept voor mashed avocado), maar op deze manier had ik ze nog niet gecombineerd. Deze ei in avocado kost je nauwelijks tijd, smaakt heerlijk en staat in een mum van tijd op tafel. Ideaal!

Ik maakte er voor dit ontbijtje ook nog wat geroosterde tomaatjes in balsamicoazijn bij. Op die manier was het een volwaardig en ook best gezond ontbijtje. Weer eens wat anders zo ’s morgens vroeg. En weet je wat fijn is? Dit receptje kun je ook prima als lunchgerecht op tafel zetten. Gewoon doen. Enjoy!

ei in avocado

Wat heb je nodig voor ei in avocado voor 2 personen?

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout

ei in avocado

Hoe maak je dit lekkere ontbijtgerechtje?

1. Verwarm de oven voor op 140 graden.

2. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal.

3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Pas op je handen als je dat doet!

4. Schep de ruimtes waar de pit eerst zat nog een klein beetje groter, zodat het ei er straks goed inpast.

5. Leg de halve avocado’s in een ovenschaal. Breek boven iedere avocado een eitje.

ei in avocado

6. Verdeel de balsamicoazijn over de tomaatjes. Eventueel kun je hier nog wat verse of gedroogde rozemarijn overheen strooien. Breng de tomaatjes als laatste op smaak met peper en zout.

7. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de ei in avocado. Breng ook deze vervolgens op smaak met peper en zout.

8. Zet de ovenschaal voorzichtig in de oven en bak de ei in avocado 6 – 8 minuten.

Serveer de ei in avocado met brood.

ei in avocado

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen