Er lagen weer eens overrijpe bananen op onze fruitschaal vorige week. Tijd dus om weer eens een bananenbrood te bakken. En omdat ik geen zin had in weer hetzelfde recept ging ik op zoek naar een andere versie. Ik herinnerde me dit recept voor ontbijtkoek dat ik ontwikkelde voor Brenda Kookt en besloot dat ik dit recept zou combineren met een recept voor bananenbrood. Het werd deze bananenbrood-ontbijtkoek.
Kenmerkend voor ontbijtkoek is de stroop en zijn de kruiden, dus die voegde ik toe aan dit bananenbrood. Uiteindelijk besloot ik ook chocolade toe te voegen. Gewoon, omdat dat kon. Het resultaat was heerlijk! En daarom deel ik dit recept graag met jullie! Geniet ervan!
Toch liever een andere bananenbrood maken? Probeer dan eens dit bananenbrood met courgette en chocola of dit bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes!
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood-ontbijtkoek?
- 4 (rijpe) bananen
- 180 gram appelstroop
- 3 eieren
- 1 theelepel baking soda
- 200 gram bloem
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel koekkruiden
- snuf zout
- 50 gram (pure) chocolade, gehakt (optioneel)
- Extra nodig: cakevorm van 24 cm en bakpapier
Hoe maak je deze lekkere variant op bananenbrood?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Prak de bananen in een keukenmachine tot een puree.
- Voeg de appelstroop en de eieren toe en meng tot een glad geheel.
- Mix in een andere kom de baking soda met de bloem, het kaneel, de gemberpoeder, koekkruiden en snuf zout.
- Voeg de bloemmix toe aan de mix in de keukenmachine.
- Hak de chocola in kleine stukjes (als je de chocolade wil toevoegen). Meng de gehakte chocolade vervolgens door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de bananenbrood-ontbijtkoek 60 – 70 minuten in de voorverwarmde oven. Check dan of het beslag gaar is. Zo niet, verleng de baktijd dan met 10 minuten.
0 reacties