Er is weer een recept uit Ulft! Na de eerdere succesvolle editie ‘Zelf eiersalade maken’ werd het tijd voor een nieuw recept! En wat voor een! Deze boterkoek met gember is echt een toppertje! En zo lekker dat je je er misselijk van kan eten (disclaimer 😉 !).
Ik kreeg ook dit recept van mijn schoonmoeder, die deze heerlijk romige boterkoek met regelmaat maakt. Ik zou het haar bijna kwalijk nemen dat ze me dit recept heeft gestuurd, want nu wil ik het liefst deze boterkoek wekelijks maken. En dat kan dus niet. Want daar is ‘ie toch echt te vet voor 🙈 Maar gelukkig is dit heerlijke baksel ook vet lekker, dus daar mag je jezelf af en toe echt mee verwennen! Zoals vandaag!
Wat heb je nodig voor 1 boterkoek met gember?
- 200 gram roomboter plus extra om in te vetten
- 100 gram stemgember
- 1 ei
- 200 gram suiker
- snufje zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
Hoe maak je deze makkelijke boterkoek?
1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een brownievorm in met boter.
2. Snijd de boter in blokjes. En snijd de stemgember ook klein.
3. Splits het ei en houd het eiwit apart voor later.
4. Meng de eidooier met het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de stukjes roomboter, stemgember en een snufje zout door elkaar tot en bal.
5. Doe de bal in de brownievorm en strijk glad. Bestrijk met het eiwit.
6. Bak de botervorm met gember 30 – 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd daarna aan.
0 reacties