Yes! Het is tijd voor de lekkerste chocolate chip cookies ever! Ja, dat is best een boute uitspraak, maar ik durf te wedden dat jullie deze chocolate chip cookies heel erg lekker gaan vinden! Ik maakte ze toen ik een restje chocolade en een restje granola over had en ik heel veel zin had in van die heerlijke chewy cookies. En dat zijn deze koeken zeker! Heerlijk knapperig van buiten en lekker chewy in het midden. Ik gaf inmiddels een batch weg aan mijn broer – vond vriendlief superjammer – en vroor een hele batch in omdat we al deze koeken anders ongetwijfeld zelf zouden opeten. Zo lekker zijn ze!
En heel makkelijk om te maken zijn deze chocolate chip cookies ook. De meeste ingrediënten heb je vast standaard al in je kast staan, dus je hoeft er niet allerlei ingewikkelde dingen voor te doen. Er is wel 1 secret ‘ingrediënt’ dat ik altijd gebruik. Tadaa! Bij het maken van deze lekkerste chocolate chip cookies ever maak ik gebruik van deze uitsteekringen. Ideaal voor als je koekjes of pannenkoekjes van eenzelfde maat wil maken. Ik heb er zelf meerdere in de kast liggen en ik gebruik voor bijna alles wat rond op mijn bord moet komen liggen, zoals bijvoorbeeld American pancakes! En ook voor deze koekjes met chocolade zijn ze heel erg handig! Probeer maar eens.
Wat heb je nodig voor ongeveer 15 chocolate chip cookies?
- 380 gram bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel zout
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 250 gram basterdsuiker
- 2 theelepels vanille-essence
- 2 eieren
- 200 gram chocolate chips of fijngesneden (pure) chocolade
- 100 gram fijne granola
Extra nodig: uitsteekring van ongeveer 8 centimeter.
Hoe maak je deze lekkerste chocoladekoekjes ever?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een kom de bloem met de baking soda en het zout.
3. Meng in een andere kom met de keukenmachine de boter en de suikers tot een zachte mix. Voeg dan de vanille-essence en de eieren 1 voor 1 toe. Mix totdat de eieren helemaal zijn opgenomen.
4. Schep vervolgens de bloemmix door de botermix en mix kort door. Niet te lang!
5. Mix dan de chocola en de granola door het beslag met een pollepel.
6. Bebloem je aanrecht met een klein beetje bloem en rol het beslag hierover uit totdat het ongeveer 1 centimeter dik is.
7. Gebruik de uitsteekringen om de chocolate chip cookies uit het beslag te steken. Leg ze vervolgens ruim uit elkaar op de bakplaat (je zult waarschijnlijk de koekjes in batches moeten bakken in de oven).
8. Bak de chocolate chip cookies in 12 – 15 minuten in de oven. Laat ze dan kort afkoelen op een rek.
0 reacties