Eerder al vertelde ik jullie dat ik ‘de man’ voor zijn verjaardag een rit in een oldtimer cadeau gaf. We reden op die dag over de N-wegen naar Middelburg, lunchten daar op een heel fijn plekje (tip: Kloveniersdoelen Middelburg) en liepen wat rond in de stad. Tijdens dat rondje stad kwamen we langs een bakkertje en natuurlijk moest ik daar naar binnen. Jullie kennen inmiddels mijn liefde voor brood 🙂 We kwamen voor brood en gingen weg met twee zakken eierkoeken 🙂
Een van die zakken eierkoeken bleek bij thuiskomst – langer kon ik echt niet wachten – de smaak van Zeeuwse bolussen te hebben. Ik vond dat zo lekker dat ik geprobeerd heb om die smaak na te maken. Deze eierkoeken benaderen de smaak nog niet helemaal, maar ze zijn ook zo heel erg lekker 🙂 Deze eierkoeken blijven wat zachter dan de bekende eierkoeken, maar ik vond dat juist wel lekker. Enjoy!
Wat heb je nodig voor 5 – 6 grote eierkoeken?
- 100 gram bloem
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- snufje zout
- 1 theelepel kaneel
Hoe maak je deze heerlijke eierkoeken?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix vervolgens de eieren met de suiker in een kom en mix goed door. De mix moet romig en luchtig zijn. Voeg dan de bloem, de bakpoeder en het kaneel toe. Roer goed, maar zorg dat je niet alle lucht uit het beslag mixt.
4. Bekleed nu een bakplaat met bakpapier. Maak met twee grote lepels hoopjes beslag. In totaal ongeveer 5 hoopjes. De koeken lopen nog erg uit, dus leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat.
5. Bak vervolgens de eierkoeken in ongeveer 10 minuten af in de oven. Laat kort afkoelen.
Ik heb ze gemaakt oei oei wat lekker, zeer geslaagd!
Wat fijn om te horen Rianne, thanks! 🙂
Ik heb ze gemaakt oei oei wat lekker, zeer geslaagd!
Wat fijn om te horen Rianne, thanks! 🙂
Ik ben benieuwd naar je recept, heb ze in Zeeland ook geproefd en helemaal gek erop! Het enige verschil wat ik zo snel zie is dat er bij jouw eierkoeken geen bolussuiker aan de buitenkant zit 😉