Pepernotenscones

17 nov 2018 | Zoet

Het is weer zover! Vandaag komt de Goedheiligman aan in Nederland. En dat betekent ook dat het nog maar heel even duurt voordat de december-feestmaand aanbreekt. Reden genoeg dus om deze feestelijke periode te starten met een lekkere en makkelijk te maken traktatie. Deze easy scones met pepernoten staan binnen een half uur op tafel en zijn ideaal om te maken voor Pakjesavond op 5 december of gewoon lekker tussendoor.

Voor het maken van scones trek ik doorgaans meer tijd uit, maar soms is een makkelijke versie – waarbij je het deeg niet hoeft te laten rijzen – ook wel heel erg fijn. Zeker in een maand waarin het toch al druk is, zijn short cuts bij mij in ieder geval heel erg welkom. Ik hoop bij jou ook!

pepernotenscones

Wat heb je nodig voor 8 scones?

  • 50 gram roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram suiker
  • snufje zout
  • 120 ml melk
  • 10 – 12 grote pepernoten

pepernotenscones

Hoe maak je deze lekkere scones met pepernoten?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en het snufje zout.

3. Snijd de boter in kleine blokjes en doe de blokjes bij de meelmix. Mix met je handen door elkaar, waarbij je de stukjes boter steeds een beetje plet totdat je een soort nat zand krijgt.

4. Roer met een pollepel de suiker door de boter-meelmix. Giet vervolgens de melk erbij en roer weer door.

5. Snijd de pepernoten in grove stukken en doe ze bij het beslag.

6. Bebloem je werkblad en leg het beslag erop. Gebruik je handen om het deeg plat te drukken en tot 3 cm dikte uit te spreiden. Gebruik vervolgens een kopje of een vorm om er scones van ongeveer 8 cm breedte uit te steken.

7. Leg de pepernotenscones op de bakplaat en bestrijk ze met nog wat extra melk.

8. Bak de scones in 12 – 15 minuten af in de oven. Serveer ze met wat clotted cream en wat extra kaneel.

pepernotenscones

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen